Strak afgewerkt en top kwaliteit teak en mango
showroom meubelen op de Strijkviertel 57 De Meern
Maatwerk zonder meerprijs

Advies, Service en Garantie

Advies, service en garantie van Koloniaal Teakhuis BV

Om uw teakmeubel in topconditie te houden adviseren wij rekening te houden met de volgende punten; het teakhout dat wij gebruiken is gedroogd in speciale droogovens, deze droogovens zorgen er voor dat de vochtigheid in het hout terugloopt en dat het hout geschikt wordt voor het produceren van een meubelstuk.

Het meubelstuk is dan geschikt voor een woning met een relatieve luchtvochtigheid van 50% of meer.
Mocht de luchtvochtigheid teruglopen, minder dan 50% dan bestaat de kans dat het hout gaat krimpen, hierbij kunnen dan kleine scheurtjes of naadjes ontstaan. Dit is een natuurlijk verschijnsel en kunnen wij ook geen garantie opgeven.
Wij adviseren u dan ook de luchtvochtigheid op peil te houden. U kunt dit doen door bijvoorbeeld vochtbakjes op de radiatoren te hangen of een luchtbevochtiger aan te schaffen.

Kringen in het onbewerkte hout:

Heeft u een tafel of kast met kringen in het hout dan kunt u het beste het volgende doen;
Als het hout geheel onbewerkt is kunt u het beste met een fijnschuurpapiertje korrel 240 licht schuren op de vlekken, dit schuren in de richting van de nerf.
Hiernaar het teakhout opnieuw behandelen met een beschermingsmiddel.
Kringen in een koloniale donkerbruine houten tafel;
Heeft u een kring in een koloniaal meubelstuk gekregen door bijvoorbeeld een hete pan dan kunt u proberen dit op te lossen door de vlek heel lichtjes te boenen met een katoenendoek met een beetje spiritus. Let op niet te hard duwen!
Mocht de vlek verdwijnen dan kunt u de oppervlakte behandelen met een teakolie om weer een prachtige glans te krijgen.

Koloniaal Teakhuis en zijn medewerkers streeft naar een 100% tevreden klant. Mocht er toch iets niet naar wens zijn dan hanteren we de volgende spelregels:

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer u een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, voorzien wij u zo snel mogelijk van een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door vervanging, reparatie of terugbetaling tenzij anders overeengekomen. Zijn de meubelen bezorgd dan wordt er op locatie garantie verleent.
Koloniaal Teakhuis Utrecht BV garandeert dat de door haar geleverde producten voldoen aan de eisen van bruikbaarheid, betrouwbaarheid en levensduur zoals deze door partijen bij de koopovereenkomst in redelijkheid zijn bedoeld, en staat daarmee in voor de fabrieksgarantie van het aan u geleverde product.

Wanneer vervalt de garantie:

  1. bij nalatige omgang met het artikel,
  2. bij opzettelijke beschadiging van het artikel
  3. indien herstel- of andere werkzaamheden aan het product zijn gepleegd zonder toestemming van Koloniaal Teakhuis Utrecht BV.

Deze garantie/service werkzaamheden worden verricht door onze eigen opgeleide medewerkers.
Zijn de meubelen bij ons opgehaald dan zal het meubelstuk bij ons aangeboden moeten worden voor garantie. Bij aanspraak op garantie moet ter alle tijde de factuur worden overlegd.
Heeft u een meubelstuk bij ons opgehaald en hier heeft u bijvoorbeeld een auto of aanhanger voor moeten huren dan zullen we proberen toch service op locatie te verlenen, hierbij moet dan wel rekening worden gehouden dat we deze werkzaamheden inplannen op de route.


Heeft u een klacht of juist praktische tips dan kunt u die kenbaar maken via ons e-mail adres: [email protected] graag compleet met uw aankoopnota en telefoon en adresgegevens. Wij zullen dan proberen kontakt op te nemen binnen 2-3 werkdagen om een serviceafspraak in te plannen.

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »